ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Η ΡΙΖΟΤΕΧΝΙΚΗ είναι μία επιχείρηση εξειδικευμένη στην επεξεργασία κάθε είδους λυμάτων και υγρών αποβλήτων με τη Γερμανική Τεχνολογία ΜΕΘΟΔΟΣ του ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (διεθνώς γνωστή ως ROOT ZONE METHOD). Είναι κάτοχος της τεχνογνωσίας και αποκλειστικός αντιπρόσωπος των δικαιωμάτων της ΜΕΘΟΔΟΥ του ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα.

Η ΡΙΖΟΤΕΧΝΙΚΗ δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1995 και μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού λυμάτων και υγρών αποβλήτων καθώς και εγκαταστάσεις εδαφοποίησης κάθε είδους ιλύων.

Η Δρ. Θεοδώρα Σερετάκη, ιδρύτρια και διευθύντρια της ΡΙΖΟΤΕΧΝΙΚΗΣ, είναι βιολόγος και μηχανικός περιβαλλοντικής διαχείρισης. Είναι μέλος της ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ (VDI). Έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και στο Ινστιτούτο Οικοχημείας του Πανεπιστημίου KASSEL της Γερμανίας. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στην «οικολογική διαχείριση εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού με φυσικές μεθόδους». Είναι σύμβουλος οικολογικής διαχείρισης περιβάλλοντος και ειδικός στην οικολογική διαχείριση των φυκών σε φυσικά ύδατα. Έχει 30 χρόνια εμπειρίας στην έρευνα και ανάπτυξη της ΜΕΘΟΔΟΥ του ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ του Γερμανού Καθηγητή KICKUTH.

Ο Γερμανός Καθηγητής Dr. Reinhold KICKUTH, εδαφολόγος και χημικός είναι ο εφευρέτης της ΜΕΘΟΔΟΥ του ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Δίδαξε στα Πανεπιστήμια Göttingen και Kassel. Έχει εγκαταστήσει πάνω από 700 μονάδες του ΡΙΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ παγκοσμίως.

Η Δρ. Θεοδώρα Σερετάκη, εργάστηκε με τον Καθηγητή KICKUTH από το 1983. Από το 1998 ανέπτυξε μαζί του εγκαταστάσεις με καινοτόμες εφαρμογές της Μεθόδου του Ριζικού Συστήματος, ιδιαίτερα στον τομέα της επεξεργασίας αζωτούχων ενώσεων σε κτηνοτροφικά υγρά απόβλητα και στην επεξεργασία βιομηχανικών ιλύων. Έχει προσαρμόσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή των εγκαταστάσεων του Ριζικού Συστήματος, ώστε να ενσωματώνονται η εδαφοποίηση των στερεών (μηχανική προ-επεξεργασία) μαζί με τον βιολογικό καθαρισμό σε μία εγκατάσταση. Αυτή η εφαρμογή λειτουργεί σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας οικιακών, αστικών βιομηχανικών και κτηνοτροφικών υγρών αποβλήτων. Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται περαιτέρω εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργικού κόστους για τους χρήστες αυτών των εγκαταστάσεων. Επιπλέον αποκτούν εδαφοβελτιωτικό υλικό (λίπασμα), που είναι το προϊόν της εδαφοποίησης των στερεών υλικών (ιλύων).

logo.png

A: 18 Th. Siokou St., Athens, 15341, Greece
E: info@rhizotechniki.gr
T: 210 6519659

Quick Link

Follow Us

Support
Copyright © 2024 Rhizotechniki.

Design & Development By Manolis Chatzigeorgiadis

Search

+880 322448500 Beverly Boulevard Los Angeles